Čupave pijavice

frida-330x350

Ogledalce, ogledalce…Većini je lepota na prvom mestu, al kakva zaista? Prirodna?Uključujući negu kose, lica, celog tela ili zapravo ona nazovimo je veštačka?

Pored velikog broja estetskih tretmana, operacija, svega novog a ne prirodnog što nam savremena vremena donose, većina devojaka odlučuje se na ovu vrstu lepote.

Obrve delim na čupave pijavice ili tanke, tanke gliste. Što se tiče iscrtavanja obrva raznim tehnikama, to nam je poznato kroz istoriju, stari Egipćani su to praktikovali, a danas je to opet u svetu moderno. Imam primer svojih prijateljica a takođe i svoj, i mogu Vam reći da je sve to lepo ali kratkog veka. Ono što ostaje je prirodna lepota i samo je treba negovati, pre svega ceniti, a ne rušiti iz korena, pa bacati silne novčanice da bi natovarili neku farbu, neki čudan oblik koji će se vremenom kriviti i ići nekim svojim putem. Moja želja da ih izmenim bila je u 7.om razredu. Znala sam satima da stojim ispred ogledala, gledajući u njih i razmišljajući šta bi ja tu promenila. Pinceta je ubrzo dospela i u moje ruke. Čupala sam a nisam znala sta čupam, sta kreiram od svog lica. Taj oblik ne znam s čim bih uporedila, ali verujte mi danas kad gledam slike to je bilo užasno. Vremeno sam počela da ih crtam, dopunjujem, bilo je sve to zanimljivo, ali i dosadno kad svaki put trebaš negde ići, spremati se, tebi treba 10 min samo za obrve da one budu “top”. Vremenom sam naišla i na problem, kad je leto pa bazen a ja ne smem kvasiti nikako glavu, na šta ću onda ličiti. I dugo sam bila besna na sebe, opet sam znala stajati ispred ogledala, ali ovaj put govoreći sebi “želim nazad moje čupave pijavice…”

Pojavila se i kod nas ta čuvena japanska metoda. Da, uradila sam je ubrzo. Iskreno bila sam zadovoljna 2 god. Oblik je bio savršen, nisam imala potrebu za crtanjem, samo sam ih mazala kremom, tačnije negovala da traju. Potrebu za korekcijom nisam imala kao većina mojih prijateljica, valjda što mi je koža sve to lepo prihvatila.

A danas? Danas je boja ostala ali ne sija kao ranije, i nema je svuda, tako da su pijavice krenule…puštam ih i lepo održavam, japanska metoda se više ni ne vidi.

Verovatno se pitate što nisam uradila posle 2 god. korekciju ili nešto, upravo zato i pišem i ovaj tekst. Nema potrebe za tim, nema potrebe bacati silni novac za nešto na vašem licu a da nije prirodno. Ne dozvolite da imate tanke gliste ili ljigave pijavice koje će Vam samo sisati krv. Ako ih imate, poželite nazad ove čupave.

Naravno ne morate ih imati kao što je imala Frida Kahlo, zadržite neki svoj oblik, nešto svoje prirodno.

I da se razumemo, pijavice nisu čupave, al bi bile mnogo zanimljive i lepše da jesu, tako debele da ih možete dodirnuti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s